ULTIMA CUP LEFKADA 2018

 

Doživite pravo jedrenje, 7 dana istinskog zadovoljstva!

PRIJAVITE SE JOŠ DANAS na office@ultimanautica.rs ili na Tel. 011 34 77 960

Bolje od jedrenja je samo jedrenje u dobrom društvu, a to znaju svi učesnici naših regata. ULTIMA CUP ovog puta startuje iz Lefkade, od 28.aprila do 5.maja.

Ultima Cup je kombinacija jedriličarske regate, navigacijskog snalaženja, uživanju na moru i otkrivanju novih destinacija, druženju i zabavi uz lokalne gastronomske specijalitete. Idealan način da se oni koji nisu ranije jedrili upoznaju sa čarima jedrenja, a iskusni jedriličari oprobaju u interesantnom takmičenju.

I ovog puta kombinovaćemo slobodno jedrenje sa takmičarskim etapama. U zavisnosti od vremenskih uslova, raspoloženja posada odredićemo tri etape koje će se bodovati.

Ultima Cup jedrenjeDruženja na zajedničkim večerama su sastavni deo Ultima Cup-u. Nekad se desi da izostanu, što zbog promene ruta zbog vremenskih uslova ili drugačijeg koncepta, u svakom slučaju i ovog puta planiramo zajedničke večere u restoranima.

Temperatura mora i vazduha su ujednačene, prosečno oko 22C što će odgovarati ljubitelje kupanja, kao i onima kojima ne prijaju avgustovske vrućine i vetrovi. Posetićemo neke od najlepših i svetski poznatih plaža, kao što je plaža Aghia Sophia gde su snimane scene iz filma Mandolina kapetana Korelija, kao i Skorpio, na kome je zabranjeno iskrcavanje, ali zato svi koriste priliku za sidrenje i kupanje u njegovim uvalama. 

Za one koji ne mogu da okupe sami posadu, treba samo da nam se jave, za njih smo obezbedili nekoliko brodova sa skiperima.

Jedan od najčeših razloga što mnogi ljubitelji jedrenja ne plove češće ili što još nisu ni bili na jedrenju, je što u svom najbilžem okruženju prijatelja i rodbine, ne mogu da okupe dovoljan broj članova posade da bi iznajmili jedrilicu. Ultima Cup je pravo mesto da odmah zaplove, a i da upoznaju druge ljubitelje jedrenja sa sličnim afinitetima kako bi u buduće zajedno jedrili.

Dužina: 42 - 43f / Klasa : 2*

8 osoba + skiper, 4 kabine, 2 kupatila

Cena po osobi: 330EUR (sa kotizacijom za UC)

Depozit: 100EUR po osobi

Sun Odyssey 43

Dužina: 45 - 46f / Klasa : 3*

8 osoba + skiper, 4 kabine, 2 kupatila

Cena po osobi: 350EUR (sa kotizacijom za UC)

Depozit: 200EUR po osobi

Oceanis 46

Dužina: 45 - 46f / Klasa : 4*

8 osoba + skiper, 4 kabine, 3 kupatila

Cena po osobi: 380EUR (sa kotizacijom za UC)

Depozit: 250EUR po osobi

Bavaria 45 Cruiser

Dužina: 50f / Klasa : 5* (sa klimom i generatorom)

8 osoba + skiper, 4 kabine + 1, 4 kupatila +1

Cena po osobi: 500EUR (sa kotizacijom za UC)

Depozit: 300EUR po osobi

Oceanis 50

Za posade kojima ne treba skiper izdvojili smo nekoliko brodova sa 3 i 4 kabine. Pored ovih možemo ubaciti još brodova različitih cena:

Beneteau Oceanis 38 2018

8 osoba (6+2), 3 kabine, 2 kupatila

Glavno jedro: full batten

Cena: 1775EUR (sa kotizacijom za UC)

Čišćenje: 100EUR Depozit: 2000EUR

Oceanis 38 plan

Bavaria 40 Cruiser 2013

8 osoba (6+2), 3 kabine, 2 kupatila

Glavno jedro: Roll

Cena: 1690EUR (sa kotizacijom za UC)

Čišćenje: 100EUR Depozit: 1500EUR

Bavaria 40 Cruiser

Jeanneau Sun Odyssey 479 2016

10 osoba (8+2), 4 kabine, 4 kupatila

Glavno jedro: Roll

Cena: 2680EUR (sa kotizacijom za UC)

Čišćenje: 150EUR Depozit: 2500EUR

Sun Odyssey 479

Do Lefkade, ima  970km autoputem. Najpraktičnije je da se posade podele po kolima, ali u zavisnosti od broja i želja učesnika, možemo organizovati i autobuski prevoz. Ukrcavanje na brodove je u subotu od 17h, tako da je potrebno krenuti iz Beograda u ranim jutarnjim časovima, mada ko može da krene dan ranije i napravi pauzu na Meteorima neće pogrešiti.

Povratak u Lefkadu je u petak u popodnevnim časovima. Ko žuri može da krene odmah nazad, a ostali mogu da prespavaju na brodovima. Napuštanje brodova je do 9h u subotu.Planirana mesta i rute:

Fiskardo – dragulj na kruni Kefalonije. Mesto je pravi otvoreni muzej sa živopisnim Venecijanskim  građevinama koje su srećom ostale neoštećenje posle zemljotresa koji je pogodio ostrvo 1953 godine. Za one koji su ga posetili, to je mesto u koje se uvek rado vraćaju, tako i mi nećemo propustiti priliku da obnovimo sećanja i posetimo odlične restorane i poslastičarnice.

Itaka – posetićemo istoimeni glavni grad . Sigurna luka od davnina, sada mirno turističko mesto pogodno za sidrenje jahti. Nekoliko muzeja, crkvi (u jednoj od njih se nalazi ikona koju je naslikao El Greco) uz pećinu u kojoj je Odisej po povratku iz Trojanskog rata sakrio blago, upotpunjuju sadržaj naših regata, a lokalni restorani i taverne, dodaće neophodni okus i miris.

Kalamos – malo ostrvo blizu kopna, na kome dominira brdo (750m) , sa manje od 500 stanovnika. Istoimeno mesto i luka je prava oaza mira. Omiljena luka čarteraša koji u letnjoj sezoni traže mirna i tiha mesta.

Meganisi – netaknuta priroda, kombinacija zelenila i smaragdnog mora. Na ostrvu su tri mala sela. Predivne plaže, neke su fjordovskog tipa, a često je jedini prilaz samo sa mora. Mesta su sačuvala nekadašnji izgled, čine ih mešavina kamenih kućica i malih taverni uz dosta različitog rastinja prijatnih mirisa.

Broj brodova i mesta je ograničen, prijavite se na: office@ultimanautica.rs i na Tel 011 3477960

Troškovi:

Hrana – Na brodu su kompletne kuhinje, tako da kuvamo sami. Sve namirnice možete kupiti u supermarketu u Lefkadi ili poneti iz Beograda. Plaćanje je po principu „brodske kasice“, svako da po cca. 30-40eur, i to služi za nabavku hrane, pića i za sva ostala plaćanja (gorivo, marine...). Skiper ne učestvuje u troškovima za brodsku kasicu i put.

Restorani – ko bude želeo može se hraniti i u restoranima, s obzirom da je predsezona cene su nešto niže nego u sezoni. 

Drugih troškova nema, tako da sa cca 500eur možete provesti fantastičnu nedelju na jedrenju, uz dobru zabavu, druženje, takmičenje, kupanje, obilazak najlepših mesta i uvala u Jonskom moru.