Team Building

TEAM BUILDING PONUDA

 

Bookmark and Share

PRIJAVE I REZERVACIJE putem e-mail: office@ultimanautica.rs ili na Tel. 011 34 77 960.

Jedrenje je jedan od najboljih načina za razvijanje timskih sposobnosti potrebnih u stvarnom poslovnom okruženju. Ono zahteva maksimum zajedničkog delovanja, za postizanje maksimalnih rezultata.

Svaka sličnost između jedrenja i poslovanja je očigledna. U plovidbi po mirnom moru snaći će se i manje iskusna posada, ali u olujnom vremenu (kao što je sadašnje poslovno okruženje), samo dobro uigrane i motivisane posade uspešno će savladati sve izazove i izdvojiti se na vrhu.

Cilj na nivou poslovnog procesa i u poslovnom okruženju je poboljšati odnose između grupa, kao i poslovnu efikasnost grupe i pojedinca.

team buildingGrupni ciljevi Team buildinga su:
•    bolje upoznavanje među zaposlenima
•    poboljšanje efikasnosti grupne komunikacije
•    stvaranje poverenja i solidarnosti
•    prihvaćanje zajedničkih ciljeva
•    poboljšanje saradnje
•    efikasniji načini rešavanja problema
•    usklađivanje uloga u grupi

Individualni ciljevi Team buildinga:
•    savladavanje individualnih ograničenja
•    povećanje samopouzdanja i samokontrole
• team building   doživljaj opuštanja
•    doživljaj uspješnosti kroz uvažavanje u timu
•    izdvojenost uživanje u prirodi
•    fizička aktivnost i individualna motivacija
•    zabava 

Team building možemo organizovati na nekoliko različitih načina, a sve u zavisnosti od veličine kompanije i potreba. Pogodan period za realizaciju je april-maj i septembar-oktobar. Sve ovo je polazna tema za dogovore, jer je moguće prilagoditi potrebama svakog preduzeća:

Match Race – od 2 do 4 tima (od 6 do 24 učesnika) , trajanje od 1 do 3 dana.
Posade čine zaposleni koji su podeljeni po određenim kriterijumima. Na svakom brodu je profesionalni skiper, koji će uputiti članove posade u njihove zadatke, pokazati im neophodne operacije i kontrolisati bezbednost plovidbe. Svaki tim (posada) ima svog kapetana – vođu tima, a ostali imaju svoje zadatke. Posade se uvežbavaju, treniraju u raznim situacijama na moru, a potom i takmiče. Smeštaj i ishrana je na brodovima. S obzirom da jedrenje nije samo plovidba, posetiće se zanimljiva mesta u okruženju, probati lokalni specijaliteti, a moguće su i dodatne aktivnosti (skijanje na vodi, paraglajding...). Polazne baze su Crna Gora, Hrvatska, Grčka, Slovenija.
Jednodnevni Match Race, organizujemo na reci (Dunav i Sava). Trenira se pre podne, a trka je posle podne. Timovi su do 3 člana posade. Na kraju dana je proglašenje pobednika i večera.

Flotilla Sailing – od 4 do 10 timova (od 20 do 70 učesnika), trajanje 3 - 7 dana. Pogledajte jedan od primera naše ponude OVDE:
Ovaj vid organizacije pogodan je za veća preduzeća, sa većim brojem zaposlenih kao i za one koji žele da povedu svoje poslovne partnere. Nije neophodno da svi članovi posade imaju zaduženja, jer je profesionalni skiper ujedno i kapetan, tako da jedan deo posade može i samo da se prepusti uživanju. Učesnici su smeštani na brodove sa 3 ili 4 kabine i imaju komletan konfor za višednevno krstarenje. Flota isplovljava iz neke od baza koje imamo u ponudi u Hrvatskoj, Grčkoj i Sloveniji. Ruta obuhvata obilazak nekoliko zanimljivih lokacija, koje su ujedno i takmičarske etape. Moguća organizacija zajedničkih večera, obilazaka i dodatnih aktivnosti.  

Škola jedrenja – jedan tim do 5 učesnika, trajanje 3 dana.
Pored ostvarivanja ciljeva Team Buildinga, ovaj program omogućava da učesnici steknu dodatnu veštinu i znanja kako bi samostalno zaplovili. Smeštaj i obuka su na jedrilicama do 5 polaznika. Baza je u Portorožu (Slovenija). Po povratku u Beograd, organizovaće se polaganje za plovidbenu dozvolu u nadležnoj kapetaniji.