Jedrenje Grcka

Charter - najam brodova jedrenje Grčka

 

POPUST od 10% - 20% - Dodatnih 5% za naše verne klijente. Najveća ponuda od preko 14000 plovila ; Jedrenje Grčka

POŠALJITE UPIT NA office@ultimanautica.rs (navedite broj osoba, približan termin i željenu destinaciju-polaznu bazu)

Ultima Nautica je prva i jedina prava charter agencija u Srbiji, osnovana 2008.god, sa velikim iskustvom u ovoj oblasti.

Da bi vaš odmor protekao konforno i bezbrižno, od velike važnosti je kvalitet broda. Veličina flote koju imamo u ponudi, gde dominiraju noviji brodovi, njihova ispravnost, a time i pouzdanost su maksimalni. Jedrenje Grčka sa velikim brojem baza u kojima možete preuzeti brodove omogućavaju vam veći broj opcija kod planiranja vaše rute. ODABERITE VAŠ BROD - OVDE!

Charter Grcka - MikonosTroškovi jedrenja se ne razlikuju bitno od drugih regija. Brodovi se vezuju u lukama uz samu rivu i najčešće se takvi vezovi ne plaćaju, osim vode i struje (ako ima priključak) koja se posebno plaća. Nekoliko baza se nalazi na kopnu (Atina, Lefkada..), a većina je na ostrvima što za one koji putuju sopstvenim kolima podrazumeva troškove za trajekt. U svakom slučaju sve ima svojih prednosti i mana, zavisi od afiniteta, a pravi ljubitelji jedrenja traže uvek nova i drugačija mesta i izazove.

Preporučujemo vam da nas pozovete ili pošaljete upit kako bi obezbedili najbolju ponudu za vas.

Šta treba znati:

Jedrenje Grčka je zemlja sa oko 1400 ostrva koja čine 20% njene ukupne teritorije. Samo 227 je naseljeno, dok su preostala mala i potpuno nenaseljena ali uglavnom pristupačna. Gostoprimljivo stanovništvo, kulturno nasleđe, toplo more, predivne plaže, izvrsna kuhinja... samo su neke odlike ove nama bliske i prijateljske zemlje.

Glavne jedriličarske regije čine Jonsko more, Sporadi, Kikladi, Saronička ostrva i Dodekanezi. Svaki od ovih regiona ima svoje specifičnosti i mesta koja bi svakako trebalo oploviti.

Sezona jedrenja u Grčkoj je nešto duža nego na Jadranu, ali treba napomenuti i neke specifičnosti kao što je drugačija ruža vetrova koja za pojedine regione u određenim vremenski periodima zahteva iskusnije jedriličare. U većini perioda je dovoljno osnovno znanje o jedrenju da bi se mirno i sigurno plovilo i uživalo.

Do baza u kojima se preuzimaju brodovi, može se stići sopstvenim prevozom i avionom. Većina je na ostrvima, ali ima i onih koji su na kopnu i lako se stiže do njih kolima. S obzirom na veliki broj baza moguće je brod vratiti u drugoj bazi.

U Grčkoj važe naše plovidbene dozvole, ali se podrazumeva osnovno jedriličarsko umeće radi sopstvene sigurnosti.

 

ULTIMA NAUTICA d.o.o., Beograd 11000, Palmotićeva 16a, Tel. (+381 11) 3477 960, Fax (+381 11) 2894 960, e-mail: office@ultimanautica.rs